Săptămâna în imagini | Proteste fără precedent în Belarus, manifestații în SUA și rugăciuni musulmane în Hagia Sophia

Susținătorii democrației au ieșit în stradă într-o serie de proteste fără precedent în Belarus, americanii au continuat manifestațiile Black Lives Matter, turcii s-au rugat în Hagia Sophia, care a revenit la statutul de moschee, iar lumea a luptat în continuare cu pandemia.

Zeci de mii de persoane au ieşit în stradă la un miting al opoziţiei, joi, la Minsk, cu aproximativ o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale din Belarus.

Oponenţii preşedintelui autoritar Aleksandr Lukaşenko îşi pun toate speranţele în Svetlana Tihanovskaia, o novice în politică, în vârstă de 37 de ani, care intenţionează să-l conteste pe liderul aflat la putere de mai mult de un sfert de veac.

Soţul ei, Serghei Tihanovski, un blogger proeminent, este unul dintre cei doi principali adversari care au fost încarceraţi şi cărora li s-a refuzat înregistrarea pentru a candida.

Între timp, în SUA, manifestațiile împotriva discriminării au continuat în mai multe state, în ciuda faptului că valul mediatic a mai scăzut în intensitate.

La Istanbul, turcii și-au continuat rugăciunile în Hagia Sophia, fosta catedrală creștină devenită moschee, apoi muzeu, iar recent transformată iarăși în lăcaș de cult musulman.

Însă, așa cum ne-am obișnuit în ultimele luni, lumea a trăit fiecare zi în umbra…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro