Terasele din Timișoara se închid mai devreme, din greșeală. Nicolae Robu: „Am fost indus în eroare”

Comitetul Județean pentru Situații de urgență din județul Timiș a decis să închidă terasele după ora 23.00, ceea ce a fost „o greșeală”, după cum susține primarul Nicolae Robu. El spune că i s-a transmis că aceasta este o regulă impusă la nivel național, neavând altă variantă decât aceea de a o respecta. Acum, edilul spune că vrea să remedieze situația.

Comitetul local pentru situații de urgență din județul Timiș a decis sâmbătă ca masca de protecție să devină obligatorie și în spațiile publice deschise aglomerate, cu excepția centrului istoric din Timișoara și a Pieței Victoria.

„În această zonă, chiar dacă e prezentă multă lume, oamenii sunt în mișcare și se respectă distanțarea socială, ea neputând fi considerată spațiu deschis aglomerat! Am făcut-o în contextul în care nu este cunoscut niciun caz de îmbolnăvire la plimbare prin Piața Victoriei sau centrul istoric”, a scris primarul Nicolae Robu, pe Facebook.

Nu a fost singura decizie luată. În aceeași ședință a fost stabilit că terasele, cluburile și barurile să fie închise în intervalul orar 23 – 06. Această măsură a fost luată în București și alte șapte județe. 

Decizia însă nu e pe placul primarului, care susține că a…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro