UDMR nu vrea să se mai lege prin protocoale de alte partide. Korodi: ”Vom încerca să găsim parteneri de la toate grupurile”

„Din cauza diferendelor de puncte de vedere şi a lipsei de reacţie pe legalitate a Guvernului, nu putem continua colaborarea parlamentară pe care am avut-o (…) Efectiv, la ora actuală, suntem în situaţia în care proiecte pe care le vom propune în perioada următoare vor fi aduse în faţa colegilor din Parlament şi vom încerca să găsim parteneri de la toate grupurile politice, punctual”, a arătat Korodi Attila.

Acesta a adăugat că UDMR nu poate avea o colaborare strategică nici cu partidele de opoziţie, despre care spune că, de multe ori, au avut poziţii tranşante la proiectele care vizau lărgirea instrumentelor pe care le puteau utiliza comunităţile de minorităţi etnice în ceea ce priveşte educaţia, viaţa culturală sau administraţia locală.

„Dorim să avem un parteneriat cu toate partidele şi în acest un an şi jumătate să încercăm să minimizăm acele tendinţe care pot fi câteodată observate de a radicaliza…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro