Un bărbat cu o boală incurabilă își va transmite sfârșitul vieții pe Facebook. “Am decis să spun stop”

Alain Cocq suferă de o boală extrem de rară în care pereţii arterelor se lipesc provocând ischemie (oprirea sau insuficienţa circulaţiei sângelui într-un ţesut sau un organ).

Afectat de dureri mari ani buni, ţintuit la pat şi din ce în ce mai slăbit, bărbatul de 57 de ani a solicitat ca în cazul său să fie autorizată sedarea profundă, însă aceasta din urmă nu este permisă în prezent de legea franceză, cunoscută sub numele de legea Leonetti, decât cu câteva ore înainte de decesul sigur al pacientului.

“Am decis să spun stop”, a explicat recent Cocq pentru AFP, povestind calvarul său: nouă operaţii în patru ani, şocuri electrice în corp “la fiecare două-trei secunde”, intestine “care se golesc într-o pungă”. “Nu mai am o viaţă demnă”, a spus el.

Alain Cocq a trimis o scrisoare Palatului Elysee pentru a-i cere preşedintelui Macron să autorizeze un medic să-i prescrie un barbituric, astfel încât să poată “pleca în pace”.

“Pentru că nu sunt deasupra legii, nu pot să accept cererea dumneavoastră.
Nu pot cere nimănui să încalce cadrul nostru legal actual”, a explicat Emmanuel Macron în scrisoarea adresată lui Alain Cocq.

Ad placeholder

Fără a primi autorizaţia să moară, Cocq şi-a confirmat intenţia să-şi pună capăt vieţii oprind orice alimentare, hidratare şi tratament, începând de vineri seara.

“Cu emoţie, respect acest demers”, i-a spus Macron în scrisoare, care are o menţiune scrisă de…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro