Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Un cămin de bătrâni din Vâlcea, închis din cauza coronavirusului. Unde vor fi duși vârstnicii

De
Denisa Dudescu,

Marți, 31 martie 2020, 22:08

Peste 70 de persoane care se află în căminul pentru persoane vârstnice din Râmnicu Vâlcea trebuie să plece acasă, după ce autorităţile locale, în subordinea cărora se află căminul, au decis să închidă instituţia până la finalizarea stării de urgenţă. Anunțul a fost făcut de primarul orașului Râmnicu Vâlcea.

” Primul articol al Hotărârii nr. 6/30.03.2020 vizează Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni, a cărui activitate se suspendă parţial, pe perioada instituirii stării de urgenţă. Măsura a fost luată pentru protecţia celor 72 de seniori aflaţi aici în contextul în care media lor de vârsta este de 85 de ani, ceea ce îi face să fie extrem de vulnerabili – conform tuturor statisticilor de la nivel mondial – în faţa epidemiei de coronavirus. S-a concluzionat că, oricât de drastice ar fi măsurile de protecţie luate de către personalul medical şi administrativ al Centrului la intrarea în instituţie există un risc de contaminare, ceea ce ar putea duce – aşa cum au fost numeroase cazuri în Spania, Polonia, Japonia, Statele Unite etc. – la tragedii soldate cu zeci de decese.”

Mesajul Primăriei din Râmnicu Vâlcea

Cele 72 de persoane cazate acum în cămin vor fi preluate de rude, iar trei persoane care au au familiile plecate din ţară, vor rămâne în grija angajaţilor statului.

Cât despre angajații căminului de bătrâni, primarul a spus că o
parte dintre ei vor intra în șomaj tehnic.

Citeşte şi:

Un bărbat aflat în izolare în Bistrița, a fost strivit de TIR. Cum a intervenit echipajul SMURD

Șapte cadre medicale de la Spitalul Militar din București, confirmate cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică pe Fax. Explicația raportării întârziate a deceselor: “N-a fost luat raportul de pe numărul de fax din cauza mutării sediului DSP”

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența


Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate

HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro