Un hoț care a furat medaliile unui veteran de război britanic a fost prins cu ajutorul polițiștilor români

De
Viorel Tudorache,

Joi, 21 mai 2020, 12:21

Potrivit sursei citate, românul a fost depistat în România. Polițiștii l-au oprit pe 3 februarie pentru un control în trafic, iar portbagajul mașinii sale era plin cu lucruri furate. Printre acestea se aflau inclusiv medaliile unui veteran britanic în vârstă de 86 de ani.

Claudiu Popa a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare FOTO: Avon and Somerset Police

Eliberat pe cauțiune până la definitivarea anchetei, Popa a fugit în Scoția, unde s-a angajat la un hotel. Poliția Română a colaborat cu Metropolitan Police, astfel că hoțul a fost prins și condamnat. Tânărul și-a recunoscut faptele.

Claudiu Popa a fost acuzat de infracțiuni comise în perioada 20-28 ianuarie 2020, la Tickenham, Nailsea, Dyrham, Chilton Polden, Wedmore și Glastonbury.

Geantă plină cu tacâmuri de argint găsită asupra lui Claudiu Popa
FOTO: Avon and Somerset Police

Polițistul Mark Pollock, care a făcut parte din echipa care a anchetat cazul, a declarat: ”Popa a făcut parte dintr-un grup profesionist de tâlhari care a comis o serie de infracțiuni în zona noastră de intervenție. Au spart ferestrele caselor pe care le vizau și au furat obiecte de argint, bijuterii și, în unele cazuri, medalii de război”.

Potrivit anchetatorilor ar mai exista și alți suspecți legați de această serie de infracțiuni. Se crede că doi dintre ei sunt în Elveția, unde au fost arestați pentru alte infracțiuni, în timp ce un al treilea ar putea fi tot în România.

Citeşte şi:

ULTIMA ORĂ: Astăzi, la ora 14, procurorul șef Crin Bologa prezintă activitatea DNA pe perioada stării de urgență, într-o conferință de presă

Actrița Ilona Brezoianu a câștigat primii ei bani în pădurile din Giurgiu. “Am început să muncesc vânzând mici la carton”

Concurenții intră în lupta pentru premiul de originalitate, la Românii au talent. “Viața e un șir lung de victorii și înfrângeri”

Acum are bani de Dinamo! Cristi Borcea a dat lovitura la închisoare: „A făcut 70 de milioane de euro!” » Detalii despre cea mai nouă afacere

GSP.RO

Acum are bani de Dinamo! Cristi Borcea a dat lovitura la închisoare: „A făcut 70 de milioane de euro!” » Detalii despre cea mai nouă afacere


Horoscop 21 mai 2020. Săgetătorii neglijează felul în care se exprimă

HOROSCOP

Horoscop 21 mai 2020. Săgetătorii neglijează felul în care se exprimă

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro