Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Un judecător din SUA blochează temporar apariţia unei cărţi cu dezvăluiri despre preşedintele Trump

Într-o decizie de două pagini, judecătorul Hal Greenwald arată că blochează, cel puţin până la data de 10 iulie, apariţia cărţii intitulate “Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man” (Prea mult şi niciodată destul: Cum familia mea a creat omul cel mai periculos din lume).

Judecătorul îi invită pe autoare şi pe editorul Simon & Schuster să-i prezinte până la acea dată motivele pentru care cartea nu ar încălca un acord de confidenţialitate pe care Mary Trump l-a acceptat în legătură cu moştenirea bunicului său, Fred Trump.

Încă de la anunţarea apariţiei sale de către editor la mijlocul lunii iunie, cartea, despre care se spune că aruncă “o lumină crudă asupra istoriei întunecate” a familiei Trump, face obiectul unei bătălii juridice.

Săptămâna trecută, Robert Trump, un frate de-ai preşedintelui, a sesizat un tribunal specializat din New York pentru a împiedica apariţia cărţii, însă instanţa şi-a declinat competenţa pentru soluţionarea litigiului.

Prin avocatul său Charles Harder, Robert Trump a salutat blocarea publicării cărţii şi s-a declarat hotărât să meargă până la capăt pentru a limita “pagubele enorme” provocate de ceea ce el consideră a fi o flagrantă “încălcare de contract”.

O femeie care lucra ca îngrijitoare în Germania a fost concediată după opt luni la program zi-lumină

Recomandări

O femeie care lucra ca îngrijitoare în Germania a fost concediată după opt luni la program zi-lumină

 

În schimb, avocatul lui Mary Trump, Theodore Boutrous, a anunţat imediat că va face recurs.

Chiar dacă este doar temporar, blocajul “încalcă Primul Amendament” al Constituţiei, care apără libertatea de exprimare, a spus el.

“Această carte, despre subiecte de mare interes şi importanţă pentru opinia publică, referitoare la un preşedinte în exerciţiu în timpul unui an electoral, nu ar trebui să fie cenzurată, nici măcar pentru o zi”, a adăugat avocatul.

Ad placeholder

Mary Trump, psiholog, în vârstă de 55 de ani, este fiica fratelui mai mare al miliardarului, Fred Trump jr, decedat în 1981, la 42 de ani, în urma alcoolismului.

În această carte de 240 de pagini, ea povesteşte evenimente la care a fost martoră în casa bunicilor săi din New York, unde au crescut Donald Trump şi ceilalţi patru fraţi şi surori.

“Ea descrie un coşmar făcut din traume, din relaţii distructive, şi un amestec tragic de neglijenţă şi abuz”, arată în prezentare editura Simon & Schuster. 

Citeşte şi:

Statele Unite ale Americii ar putea ajunge la 100.000 de cazuri de coronavirus pe zi. Anthony Fauci: “Va fi foarte dureros”

Stenograme ale unor convorbiri telefonice de la Casa Albă: Donald Trump a făcut-o “proastă” pe Angela Merkel și “lașă” pe Theresa May. Cum se comporta cu Putin și Erdogan

Rusia ar fi oferit recompense talibanilor pentru uciderea militarilor SUA în Afganistan. Trump, acuzat că a fost informat, dar nu a făcut nimic

„Fetele câștigă 800-900 de euro pe zi, se lasă telefoanele la intrare”. Dezvăluiri explozive despre petrecerile private ale fotbaliștilor

PARTENERI – GSP.RO

„Fetele câștigă 800-900 de euro pe zi, se lasă telefoanele la intrare”. Dezvăluiri explozive despre petrecerile private ale fotbaliștilor


Horoscop 1 iulie 2020. Racii au parte de surse de stres cumulate, care îi pot afecta mai mult decât de obicei

HOROSCOP

Horoscop 1 iulie 2020. Racii au parte de surse de stres cumulate, care îi pot afecta mai mult decât de obicei

RECOMANDĂRI

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro