Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Un medic infectat cu coronavirus transmite un mesaj tulburător semenilor săi: “Izolare. Credință. Speranță. Răbdare. Curaj”

De
Justin Gafiuc,

Marți, 31 martie 2020, 21:00

Doctorița Alina Popa de la secția de oncologie a Spitalului Județean Deva a fost, alături de colegul său Tiberiu Rugea, în primul val de medici depistați pozitiv cu coronavirus la unitatea de urgențe a județului Hunedoara. Este internată de aproape o săptămână la Timișoara. Ieri a fost testată din nou.

“Rezultatul a ieșit tot pozitiv”, a anunțat Popa într-un dialog pe mesaje telefonice cu Libertatea. Și a continuat: “Nu sunt extraordinar de bine. Soțul meu e și el internat de ieri. A avut temperatură 38,5. Maria, fiica mea de 12 ani, a rămas acasă cu fratele meu. O doare gâtul, e necăjită. Nu pune multe întrebări”.

Ieri am vorbit cu fiica mea și i-am spus că s-ar putea să existe posibilitatea efectuării tratamentului la domiciliu. A început să alerge prin cameră de bucurie. Îi este frică de spital. Iar mie îmi este teamă pentru copilul meu!

Alina Popa, medic confirmat pozitiv:

Iar de pe patul de spital din Banat, Alina Popa a tastat un mesaj către oameni din partea unui medic infectat cu coronavirus: “Izolare. Credință. Speranță. Răbdare. Curaj”.

“Amenințați cu dosare penale”

În acest timp, din interiorul Spitalului Județean Deva vin mărturii tulburătoare dinspre medicii rămași carantinați în interior, unde se află peste 20 de cadre, majoritatea cu simptomatologie de coronavirus.

Foto Hepta

Într-o declarație pentru ziardehunedoara.ro, medicul Roxana Betea, pe care închiderea spitalului a prins-o în garda de la Terapie Intensivă, spune că “situația e gravă. Nimeni nu ne zice nimic, din data de 29 seara, de când am primit ordinul că nu mai pleacă și nu mai intră nimeni. Suntem amenințați cu dosare penale dacă plecăm din spital, suntem ca la pușcărie. Nu putem primi nimic de acasă, poliția stă în spatele spitalului. Aseară a venit o prietenă să îmi aducă ceva haine, mi-a aruncat peste gard o cutie, dar poliția a fost pe fază. Vor să stau 14 zile într-o pereche de pantaloni, un tricou și să nu mai zic mai departe!”

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

A fost amenințată colega de la raze că dacă nu face investigațiile, a doua zi are dosar penal din partea managerului, care e pus în funcție de trei ore.

Medic Roxana Betea pentru ziardehunedoara.ro

Mărturia continuă: “Pe secția de Terapie Intensivă nu avem medicamente pentru a-i trata pe cei cu COVID. La noi, chiar acum, la ora 11, s-a declarat un deces. Ieri am mai avut unul. Mai avem o pacientă confirmată cu COVID-19, în stare critică. Suntem doi medici, patru infirmiere, un brancardier și restul sunt asistente. Eu sunt cu perfuzia în mână acum, ieri nu am avut apă caldă, ne-am spălat cu apă rece”.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

“Prestăm muncă obligatorie, unii de peste 50 de ore!”

O parte dintre cadrele medicale și personalul auxiliar închiși în spital au apelat la serviciile unui cabinet de avocatură din Deva, cerând autorităților să nu le fie afectată brutal “garantarea dreptului la viață și sănătate prin încălcarea flagrantă a condițiilor legale privind izolarea/carantinarea”.

Libertatea a obținut documentul în care se arată că “o parte din personal acuză simptomatologie sugestivă pentru infecția cu virusul SARS Cov-2, nu beneficiază de asistență medicală sau tratament, nefiind izolat de persoanele asimptomatice sau chiar sănătoase, continuând să presteze muncă obligatorie, unii dintre ei de mai bine de 50 de ore(!!)”. 

document.pdf

Citeşte şi:

Carolina Radu, medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar, ca să nu se afle dimensiunea îmbolnăvirilor”

Asistentă depistată cu coronavirus în spitalul din Orăștie, în care 12 cadre medicale și-au dat demisia

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența


Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres

HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro