Un vehicul arhaic îi duce pe oamenii ce vin din occident de la Vama Nădlac la gara din oraș

De
Eduard Apostol,

Sâmbătă, 28 martie 2020, 19:00

Pandemia de coronavirus naște situații de criză ce sunt rezolvate în cele mai diverse moduri. Locuitorii orașului Nădlac, aflat la vamă, în care conviețuiesc 8.000 de suflete, au fotografiat și au acuzat în ultimele zile tranzitarea urbei de către oameni ce vin din Occident și traversează orașul fără a-și lua măsuri de protecție pentru ei și pentru comunitate.

Aceasta în condițiile în care astăzi dimineață cifrele oficiale au înregistrat alte trei decese din cauza COVID-19 în România, toate fiind din județul Arad. Trei femei, 60, 71 și 74 de ani.

Cu acordul „pasagerului”

În urmă cu puțin timp, primarul din Nădlac, Ioan Radu Mărginean, a anunțat că, în urma mai multor discuții cu Marcel Vela, ministrul de Interne, a luat decizia de a pune la dispoziția celor ce tranzitează Vama 1 pe jos o modalitate de transport până la Gara Nădlac.

Chiar dacă, din fotografia expusă chiar de edilul șef al urbei, se vede clar că este un vehicul arhaic, închis, prevăzut cu ferestruici.

Mărginean a comentat chiar pe pagina personală de Facebook: „Până se va rezolva de către autoritățile centrale problema cetățenilor care tranzitează pe jos vama și orașul Nădlac, pentru a preveni răspândirea virusului COVID 19 în rândul cetățenilor orașului, CLSU Nădlac a luat în ședința de ieri următoarele măsuri: formarea unor echipe din cadrul personalului Primăriei care supraveghează punctul de ieșire din Vama 1 între orele 08.00 – 20.00, care anunță Poliția Locală când văd persoane ce ies din vamă pe jos.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Persoanele sunt transportate cu acordul lor cu o dubă tractată și însoțite de Poliție până la gara Nădlac. Această dubă se dezinfectează după fiecare transport. La nivel local am luat această măsură pentru a ne proteja cetățenii de aceste persoane care trec pe jos prin oraș, care pot prezenta un risc de transmitere a virusului Covid 19. În ceea ce ne privește pe noi ca autoritate locală am făcut tot ce este omenește posibil pentru rezolvarea acestei situații”.

Le-a cerut oamenilor poze-dovezi

Zilele trecute, în urma a numeroase solicitări și plângeri ale cetățenilor orașului, Mărginean prezenta câteva imagini cu oameni sosiți din Occident care tranzitează nestingheriți orașul, fără măști de protecție.

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

Recomandări

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

 

Cei din comunitatea locală au acuzat faptul că românii sosiți din străinătate intră în magazinele locale, apoi merg la pas prin oraș până la gară, arădenii temându-se de ceea ce este mai rău. Joi, primarul solicitase noi imagini localnicilor pentru a-l ajuta în demersul său pe lângă ministrul Vela.

„Având în vedere faptul că situația persoanelor care tranzitează pe jos vama Nădlac și trec pe DN7 prin oraș devine foarte periculoasă pentru noi toți, vă rog să îmi trimiteți poze dacă vedeți aceste persoane circulând pe DN 7, prin oraș sau oprindu-se la magazine.

Deși am făcut demersuri către organele competente ca să rezolve această situație, se pare că nu se ia deloc în serios gravitatea problemei și a riscului la care suntem expuși permanent, zi de zi. Pozele vor fi o dovadă concretă a ceea ce se întâmplă tot mai des pe raza orașului”.

„Intră în jur de 50 de persoane pe zi, pe jos, prin vamă. Am avut noroc o dată că 35 mergeau către aceeași direcție și i-am putut direcționa la tren. Dar mai intră în magazine, mănâncă în parc, până ajung la gară”
Ioan Radu Mărginean, primar Nădlac:

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro