Un veteran de război în vârstă de 99 de ani a reușit să strângă două milioane de lire pentru spitalele din Marea Britanie

De
Petre Dobrescu,

Marți, 14 aprilie 2020, 20:25

Primul său gând a fost să strângă 1.000 de lire, iar pentru a sensibiliza lumea a dat o tură cu ajutorul cadrului său metalic prin curtea sa, a notat BBC.

Deși pagina sa de strângere de fonduri a fost lansată abia săptămâna trecută, peste 98.000 de oameni din întreaga lume au donat bani și s-au strâns 2 milioane de lire sterline.

A fost tratat acolo de cancer

Banii vor merge la cei de la rețeaua de spitale unde „căpitanul Tom”, cum este supranumit, a fost tratat pentru cancer și pentru o fractură a șoldului.

Bărbatul dă ture de câte 25 de metri prin curtea sa. Cu toate că inițial a vrut să strângă 1.000 de lire sterline, dar a ajuns la 2 milioane, bătrânul spune că nu se va opri.

El speră să ajungă la 100 de curse până la finalul lunii, când împlinește 100 de ani.

„Când vă gândiți că acești bani vor ajunge la toți acei medici și asistenți curajoși, cred că merită fiecare bănuț și sper să obținem și mai mulți bani”, a spus bătrânul.

A fost în misiuni în India și în Birmania

Banii strânși din donații vor fi folosiți pentru pachete pentru membrii staff-ului medical, pentru amenajarea de săi de odihnă și de recuperare și dispozitive electronice care să le permită medicilor să țină legătura cu familia.

Tom Moore s-a născut în Keighley, West Yorkshire, și a fost cadru activ al armatei în Al Doilea Război Mondial. Acesta a ajuns căpitan și a servit în India și în Birmania.

„Voi continua să fac ture, nu mă voi opri. Să ne gândim cu toții că lucrurile vor decurge bine”, a mai spus bătrânul.

Citeşte şi:

Cum vor primi credincioșii Lumina Sfântă. Acord între MAI și Patriarhia Română: Polițiștii vor ajuta voluntarii în noaptea de Înviere

Cum arată o înmormântare în vremea coronavirusului. Fotografii dureroase de la o biserică din București

Cine se poate deplasa pentru activităţi agricole? Juriştii contrazic Grupul de Comunicare Strategică și spun că oamenii au voie să meargă la casele de la țară

Americanii au analizat ce urmează pentru România » Când ar fi vârful pandemiei și când s-ar înregistra ultimul deces

GSP.RO

Americanii au analizat ce urmează pentru România » Când ar fi vârful pandemiei și când s-ar înregistra ultimul deces


Horoscop 14 aprilie 2020. Taurii trebuie să aibă răbdare cu ei și cu cei din jur

HOROSCOP

Horoscop 14 aprilie 2020. Taurii trebuie să aibă răbdare cu ei și cu cei din jur

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro