VIDEO | Klaus Iohannis, mesaj despre inundațiile din țară: „În plină criză cauzată de pandemie, avem iată o altă situație gravă”

”Ne confruntăm în aceste zile cu o serie de inundații severe, care au afectat viața a mii de români și au produs pagube însemnate în foarte multe gospodării. În plină criză sanitară cauzată de epidemia de COVID-19, avem, iată, și o altă situație gravă, cu consecințe pe termen lung pentru toți cei aflați în aceste zone sinistrate”, și-a început Iohannis discursul.

Libertatea a transmis în direct declarațiile șefului de stat:

[embedded content]

Klaus Iohannis: ”Digurile nu sunt suficiente. Soluțiile există și ele vor trebui puse în aplicare

Președintele României a mai spus: ”Vreau să transmit un mesaj de solidaritate familiilor greu încercate. Autoritățile depun toate eforturile pentru a-i ajuta pe oameni, pentru a le proteja pe cât posibil gospodăriile și a le asigura celor afectați ceea ce au nevoie în aceste momente dramatice. Este tragic că aceste fenomene meteorologice extreme s-au soldat cu pierderi de vieți omenești și transmit condoleanțe familiilor îndoliate”.

Din nefericire, inundațiile cu consecințe grave sunt fenomene care se repetă frecvent în România și trebuie să fim mult mai bine pregătiți în a le gestiona. Soluțiile există și ele vor trebui puse în aplicare. Ceea ce vedem acum este consecința amplificării schimbărilor climatice și a ignorării timp de ani de zile a acestor pericole.

Klaus Iohannis, președintele României:

Klaus Iohannis a continuat: ”Odată cu schimbările climatice, apar din ce în ce mai multe fenomene meteo extreme și în țara noastră. Luna iunie, de exemplu, a acestui an a fost cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani, fapt care a generat inundații severe și numeroase probleme într-un interval de timp foarte scurt.

După ce a participat zece ani la cezariene ca ginecolog, am găsit-o pe doctorița falsă Raluca Bîrsan dând Bacalaureatul în această sesiune

Recomandări

După ce a participat zece ani la cezariene ca ginecolog, am găsit-o pe doctorița falsă Raluca Bîrsan dând Bacalaureatul în această sesiune

 

Este imperativă o schimbare rapidă de abordare pentru a putea răspunde eficient unor situații de o asemenea amploare. Va trebui să depășim mentalitatea că e suficient să construim încă câteva diguri pentru a stopa inundațiile. Digurile nu sunt suficiente”.

Președintele României a mai precizat: ”Conservarea fondului forestier și campanii susținute de împădurire sunt soluții aflate la îndemână, care au nenumărate efecte benefice atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru protecția malurilor cursurilor de apă, din perspectiva combaterii inundațiilor”.

Ad placeholder

Împreună cu Guvernul, vom face demersurile necesare astfel încât proiecte de acest tip să poată fi implementate și să aibă drept efect prevenirea unor inundații similare cu cele din aceste zile sau chiar unele mult mai grave. Această schimbare de mentalitate despre care vorbeam este obligatoriu să aibă loc acum pentru a evita aceste drame pe care oamenii le trăiesc în fiecare an când avem ploi abundente”.

În încheiere, șeful statului a făcut un apel către români: ”În același timp, în contextul multiplicării avertizărilor meteorologilor, fac un apel către cetățeni: Rămâneți vigilenți, fiți precauți și evitați deplasările în zonele care prezintă riscul să fie puternic afectate!

Este, totodată, nevoie de solidaritate, de sprijin din partea tuturor, mai ales în comunitățile și localitățile sinistrate, care să contribuie activ la efortul autorităților de a-i ajuta pe cei aflați în dificultate, ca urmare a acestor inundații. Vă mulțumesc și că doresc multă sănătate!”.

Citeşte şi:

Subiecte BAC Istorie 2020. Subiectul al III-lea, eseu despre Constituțiile din România

Subiecte BAC Matematică 2020. Ce probleme au primit elevii de la profilul real și profilul tehnologic

Poliția Română i-a dat permisul înapoi fiindcă a scris 4 cuvinte pe procesul verbal! Tribunalul i-a dat dreptate

PARTENERI – GSP.RO

Poliția Română i-a dat permisul înapoi fiindcă a scris 4 cuvinte pe procesul verbal! Tribunalul i-a dat dreptate


Horoscop 24 iunie 2020. Săgetătorii refuză anumite schimbări care ar putea avea rezultate frumoase

HOROSCOP

Horoscop 24 iunie 2020. Săgetătorii refuză anumite schimbări care ar putea avea rezultate frumoase

RECOMANDĂRI

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro