Video | SUA:”O gură de aer pentru sistemul medical”. Ventilatorul mecanic pe care îl pot împărți până la 4 oameni

De
Denisa Dudescu,

Vineri, 27 martie 2020, 11:21

Oficialii guvernamentali care încearcă să urmărească ventilatoarele pentru persoanele bolnave de COVID-19, boala cauzată de coronavirus, ar putea avea în curând un motiv pentru a respira puțin mai ușor. Un furnizor de servicii medicale din Carolina de Sud a creat un dispozitiv care permite unui singur ventilator să ajute să respire până la patru pacienți în același timp – o necesitate în perioadele cu deficiențe acute de echipament.

Vesper-o gură de aer pentru sistemul medical

Vesper sau divizorul de expansiune a ventilației, poate fi produs ieftin cu o imprimantă 3D, potrivit unui comunicat de presă al Prisma Health, cel mai mare furnizor de servicii medicale din stat. Vesperul se atașează de ventilator și împarte oxigenul la pacienți. De asemenea, permite reglarea și optimizarea fluxului de oxigen pentru fiecare persoană.

Unde vor fi duse primele dispozitive

Ideea pentru dispozitiv a venit de la doctorul, Sarah Farris, medic de urgență și membru al facultății la Școala de Medicină din Greenville a Universității din Carolina de Sud. Ea a discutat despre nevoia unui ventilator de expansiune cu soțul ei, Ryan, un inginer software, și au proiectat Vesper împreună cu un pulmonolog, potrivit GreenvilleOnline.com.

Este destinat numai pentru utilizare în situații de urgență atunci când accesul la un ventilator ar putea fi o problemă de viață și de moarte.

Dispozitivul a fost creat săptămâna trecută și a fost aprobat pentru utilizare de urgență de către Administrația Federală a Medicamentului

Experimentul Suediei în lupta cu COVID-19: 3.000 de cazuri și 71 de decese, însă restaurantele și școlile sunt încă deschise. De ce nu se impun măsuri stricte

Recomandări

Experimentul Suediei în lupta cu COVID-19: 3.000 de cazuri și 71 de decese, însă restaurantele și școlile sunt încă deschise. De ce nu se impun măsuri stricte

 

Președintele și CEO-ul Prisma Health, Mark OHalla, a declarat că firma este mândră de „soluția potențială de salvare a vieții” și că „așteaptă cu nerăbdare rezultatele testelor pe teren”. Potrivit, specialiștilor, ventilatorul va fi dus în primă fază spitalelor care nu mai au ventilatoare libere.

GREENVILLE –
Prisma Health a colaborat cu mai mulți parteneri pentru a dezvolta o tehnologie
de ventilație cu potențial de salvare a vieții, înainte de un vârf în cazurile
COVID-19 din Carolina de Sud.

[embedded content]

Citeşte şi:

Un medic din Republica Moldova, infectat cu COVID – 19, a murit. Era la pensie, dar lucra în prima linie

Video | Lecție de viață de la elevi. Mai mulți liceeni realizează viziere pentru medici

Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Județean Suceava a fost redeschisă după decontaminare

Mircea Badea, oprit în trafic de filtrul de Poliție: „Discuția a fost superbă. Tremura tot, săracul”

GSP.RO

Mircea Badea, oprit în trafic de filtrul de Poliție: „Discuția a fost superbă. Tremura tot, săracul”


Horoscop 27 martie 2020. Vărsătorii au nevoie de pace

HOROSCOP

Horoscop 27 martie 2020. Vărsătorii au nevoie de pace

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro