Vlad Voiculescu o acuză pe Gabriela Firea că duce 700 de medici rezidenți pe stadionul Național Arena, ”pentru un call center care se poate organiza oricând de acasă”

De
Valentina Postelnicu,

Sâmbătă, 28 martie 2020, 08:04

Fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Cioloş prezintă mesajul primit de la un medic rezident, care atrage atenţia asupra pericolului infectării acestor medici.

„Tocmai citesc cum viața a 700 (șapte sute!!!) de medici rezidenți și a familiilor lor este pusă în pericol în București chiar de către Primăria Bucureștiului. Redau mai jos, cu acordul medicului rezident care mi-a scris, mesajul integral:

„Bună seară! Îmi cer scuze că va deranjez! Sub anonimat, îmi permit să va cer ajutor, poate reușiți să ne ajutați să facem puțînă lumina în acest caz. Suntem aprox 700 medici rezidenți, obligați să mergem să susținem TELVERDE, în niște săli la Arena Națională, așa cum se laudă dna Firea pe facebook că le a pus la dispoziție. Acele săli nu respectă nicio normă impusă de ordonanțele militare. Sunt săli fără geamuri, nu se pot aerisi, între persoane nu se poate păstra distanță de 1.5-2m, vom fi in jur de 40-50 rezidenți într o sala pe o tură de 6 ore, fără pauze între ture că să se poată face curățenie, dezinfecție, nu exiata panouri între noi, nu se dezinfectează nimic, măști și mănuși va dați seama că nu există. Ni s-a spus că ” suntem medici, nu e nimeni bolnav aici. Suntem medici, nu vrem să ne dăm la o parte, vrem să ne facem datoria și să ajutăm cu ce putem, dar nu în aceste condiții. Am cerut minimum de siguranță, așa cum spun și legile în vigoare, dar totuși, nimeni nu face nimic pentru noi…Sunt încălcate ordonanțele din toate punctele de vedere. Este normal așa ceva? Nu toată lumea ar trebui să se supună acestor ordonanțe? Sau noi suntem doar niște bieți rezidenți…carne de bătaie?? Nu mai zic că niciodată pe aceeași tură nu suntem aceleași persoane, ne mixăm. Deci riscul de infecție este enorm. Mulți dintre noi locuim cu familiile, unii au copii mici sau sunt persoane gravide”

”Să fim lăsați în pace! Așa e la război!” Nu, nu e așa, domnule Streinu-Cercel

Recomandări

”Să fim lăsați în pace! Așa e la război!” Nu, nu e așa, domnule Streinu-Cercel

 

Vlad Voiculescu spune că nu au fost nicicând mai multe spații disponibile în București şi nu a fost nicicând mai ușor să folosești tehnologia pentru a organiza un call-center cu oameni care fac asta de la casele lor.

Costache îl contrazice pe Arafat: ”Nu văd de ce am înghesui românii în nişte stadioane sau mall-uri, pe nişte brancarde”. Între timp, se pregătește și Cluj Arena

Recomandări

Costache îl contrazice pe Arafat: ”Nu văd de ce am înghesui românii în nişte stadioane sau mall-uri, pe nişte brancarde”. Între timp, se pregătește și Cluj Arena

 

„Cu toate astea, în condițiile în care pe stradă nu e voie în grupuri mai mari de 3 persoane, iar la nunți, botezuri sau înmormântări nu pot participa mai mult de 8 persoane, Gabriela Firea adună 700 dintre viitorii medici ai țării ăsteia pe Arena Națională”, adaugă el.

Voiculescu continuă: „Mie, la ora asta, îmi lipsesc cuvintele să calific decizia Gabrielei Firea, precum și acceptarea acesteia de către Guvern. Dar ce știu sigur este că dacă există o singură cauză pentru care societatea noastră a ajuns așa cum este astăzi, aceea este că ne-a păsat prea puțin de nedreptățile care nu ne afectau direct, prea rar am găsit puterea să ne revoltăm și să facem ceva atunci când unuia mai mic, mai slab decât noi îi era făcută o nedreptate. O nedreptate trebuie denunțată. Un abuz trebuie oprit. Haideți să facem ce ține de noi ca viața altor medici să nu mai fie pusă în pericol!”.

Suceava din Vest. Un medic de la UPU Arad a primit rezultatul testului COVID-19 abia după ce și-a postat disperarea pe Facebook

Recomandări

Suceava din Vest. Un medic de la UPU Arad a primit rezultatul testului COVID-19 abia după ce și-a postat disperarea pe Facebook

 

Ce spunea Gabriela Firea: Locația este utilizată de aproximativ 200 persoane, organizate pe 4 ture (24/7)

Primarul Capitalei anunţa, într-o postare pe Facebook, că Primăria a oferit sprijin logistic Ministerului Sănătăţii, pentru un call- center pentru gestionarea crizei COVID-19, care se organizează pe Arena Națională.

„Arena Naţională, utilă în timpul pandemiei! Venim din nou în sprijinul cetățenilor și prin suportul logistic oferit instituțiilor din prima linie. Astfel, serviciul telefonic TELVERDE Covid 19 al Ministerului Sănătății funcționează în prezent într-un spațiu de peste 500mp, pus la dispoziție de Primăria Capitalei. Operatorii acestui serviciu au fost relocați în cadrul Arenei Naționale, Sălile Media Working 1 și Media Working 2. Aici beneficiază de infrastructură tehnică, materiale necesare pentru bună desfășurare a activității, utilități, servicii de curățenie, parcare, dar și de un autobuz STB dedicat preluării angajaților Ministerului Sănătății, pe ruta Piața Unirii-Arena Națională. Locația este utilizată de aproximativ 200 persoane, organizate pe 4 ture (24/7), coordonate de Institutul Național de Sănătate Publică. Vom continuă să răspundem rapid oricărei solicitări a autorităților publice centrale, colaborarea și promptitudinea sunt vitale în această perioadă”, scria Firea, într-o postare pe Facebook.

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste

GSP.RO

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste


Horoscop 28 martie 2020. Racii au șansele unei revigorări ample

HOROSCOP

Horoscop 28 martie 2020. Racii au șansele unei revigorări ample

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro