Asociaţia Elevilor Constanţa reclamă folosirea copiilor în campanie: Şcoală nefuncţională, inaugurată

Potrivit AEC, primarul comunei Mihai Viteazu a inaugurat o şcoală nefuncţională pentru a promova candidaţii partidului.

„La o şcoală din comuna Mihai Viteazu s-a organizat o festivitate de inaugurare a unui corp nou, în ciuda recomandărilor ministrului Educaţiei şi preşedintelui Klaus Iohannis de a nu organiza festivităţi la deschiderea anului şcolar. La festivitate au participat şi primarul localităţii, Gheorghe Grameni, împreună cu Mihai Lupu, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, iar cei doi au tăiat panglica împreună cu directoarea şcolii”, arată asociaţia.

Directoarea şcolii a declarat că a fost conştientă de recomandările ministrului şi că a organizat festivitatea respectivă la cerinţa primarului care a ajutat unitatea de învăţământ cu produsele de igienă şi măşti.

„Achiziţionarea de produse sanitare este o responsabilitate a primăriei, acestea revenind prin finanţarea complementară, iar respectarea obligaţiilor este o necesitate de bază, nu un prilej pentru organizarea de activităţi cu un caracter politic puternic şi pentru folosirea elevilor în campania electoral”, au precizat elevi constănţeni.

Aceştia susţin că noul corp de clădire era nefuncţional, deoarece construcţiile nu au fost terminate până la începutul anului şcolar, o singură clasă din întreaga clădire fiind finalizată.

De asemenea, în singura clasă finalizată, candidatul Mihai Lupu a intrat însoţit de un grup de persoane, printre care un preot şi un dascăl care nu purtau mască.

„În loc să se preocupe ca în unităţile de învăţământ să existe toate condiţiile necesare desfăşurării orelor de…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro