Biden îşi publică declaraţiile fiscale şi îi cere lui Donald Trump să facă acelaşi lucru, după ce preşedintele american a fost acuzat că nu şi- a plătit taxele la stat

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, îşi va prezenta marţi situaţia fiscală pe anul 2019, iar echipa sa de campanie îi cere preşedintelui Donald Trump să procedeze la fel.

 

Kate Bedingfield, directorul-adjunct al echipei de campanie a lui Joe Biden, a declarat, înaintea primei dezbateri electorale, că documentele despre situaţia fiscală pe anul 2019 vor fi publicate marţi după-amiază. De asemenea, va fi prezentată situaţia fiscală a candidatei democrate la funcţia de vicepreşedinte, Kamala Harris.

 

Este vorba de un nivel istoric al transparenţei, cu scopul de a reda încrederea cetăţenilor americani că liderii lor vor avea grijă de ei, nu de interesele proprii”, a afirmat Kate Bedingfield.

 

Donald Trump a declarat luni că a achitat impozite de „milioane de dolari”, precizând însă că este îndreptăţit la facilităţi fiscale, prin credite şi ca urmare a scăderii valorii activelor. Preşedintele SUA a reacţionat la un articol al cotidianului The New York Times potrivit căruia ar fi achitat impozite federale de doar 750 de dolari anual, în 2016 şi 2017, după o perioadă în care a raportat pierderi puternice ale companiilor pe care le deţine. „Am plătit taxe de milioane de dolari, dar am fost îndreptăţit, ca toată lumea, la facilităţi pentru devalorizarea activelor şi la credite fiscale. Sunt extrem de puţin îndatorat, am foarte puţine datorii în raport cu valoarea activelor”, a afirmat Donald Trump prn Twitter.


Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro