Cererea DNA privind percheziţionarea informatică a deputatului Adrian Miuţescu, aprobată de Cameră

Cererea DNA a fost aprobată cu 227 voturi „pentru”, 23 „împotrivă” şi nouă abţineri.

„Sunt aici pentru că nu vreau să fiu pus în situaţia să se spună că m-am ascuns în spatele imunităţii parlamentare. Nu am venit să spun să votaţi împotrivă. În acelaşi timp, vă spun că nu mă simt vinovat în niciun fel şi nu mi-am folosit influenţa sau autoritatea pentru a obţine foloase pentru mine sau pentru alte persoane. Toate aceste lucruri se bazează pe nişte discuţii purtate. Aceste discuţii colegiale, politice. Pentru a păstra prestigiul Parlamentului eu cred că trebuie să votaţi pentru. Am fost şi sunt un om corect. Sper ca Justiţia să-şi facă treaba”, a spus în plen Adrian Miuţescu.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei deputatului de Argeş, Adrian Miuţescu.

DNA a solicitat Camerei Deputaţilor acceptul pentru desfăşurarea de percheziţii informatice în cazul preşedintelui PNL Argeş, deputatul Adrian Miuţescu, urmărit penal pentru că ar fi intervenit pentru numirea unor persoane în poziţii-cheie la ANPC şi la Poşta Română.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Adrian Miuţescu, preşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL Argeş şi deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

„În perioada aprilie – iulie 2021, suspectul Miuţescu Gheorghe Adrian, la instigarea suspectului Chiru Ovidiu, şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea ce decurg din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a partidului din care face parte, pe lângă conducerea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urmă, dar şi a unei alte persoane în funcţii de conducere la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş. Aceasta, în condiţiile în care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană. În aceeaşi manieră, Miuţescu Gheorghe Adrian ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcţie de conducere la Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia şi de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploieşti la Piteşti”, anunţa DNA.

Intervenţii ar fi fost făcute şi la alte instituţii, au transmis procurorii.

„În perioada iulie-august 2021, suspectul Miuţescu Gheorghe Adrian şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea ce decurg din funcţia menţionată în mod direct pe lângă un înalt demnitar pentru menţinerea/numirea în funcţiile de inspectori şcolari şi directori de şcoli a unor persoane agreate de partid, aceste influenţe fiind exercitate şi la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş. Suspectul ar fi procedat similar, în cursul lunii februarie 2020, precum şi în lunile aprilie şi august 2021, pe lângă conducerea Companiei Naţionale Poşta Română în scopul angajării unei persoane la această instituţie, respectiv a numirii unei alte persoane într-o funcţie de conducere la nivel judeţean. În perioada iulie – august 2021, suspectul Tofan Gelu şi Mitrofan Cristian şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea ce decurg din funcţiile ocupate in partid, pe lângă persoane din Inspectoratul Şcolar Argeş, în scopul menţinerii unei anumite persoane în funcţia de inspector şcolar sau în scopul numirii aceleiaşi persoane ca director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum şi pentru numirea în funcţia de directori de şcoli a unor persoane agreate de partid”, au adăugat reprezentanţii DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro