COMENTARIU Adrian Onciu: Cum ne-a îngenuncheat preşedintele Klaus Iohannis

O naţiune înspăimântată este la fel de vie ca un sicriu aflat pe marginea gropii . ”Nu numărul morţilor, ci spaima celor care supravieţuiesc duce la pierderea bătăliilor”, spunea Voltaire în Istoria lui Carol al XII-lea.

Discursul lui Robert Kennedy Jr. în faţa zecilor de mii de protestatari de la Berlin m-a lămurit pe deplin. Spre deosebire de Germania, în România războiul informaţional de pe frontul pandemiei a fost câştigat fără drept de apel de tabăra guvernamentală.

Maşinăria de propagandă şi-a atins scopul cu vârf şi îndesat. Arafat, Vela şi Tătaru, secondaţi de mass-media, unităţile militare, medicii agreaţi şi ”societatea civilă” au reuşit să bage spaima-n populaţie mai ceva ca la o epidemie de ciumă. Am asistat la măsuri restrictive foarte dure, însă la fel de brutală a fost şi campania de înspăimântare a cetăţenilor. Evident, lupta s-a dovedit a fi inegală. Generalii Grupului de Reflecţie Strategică din cadrul CSAT au avut la dispoziţie un întreg arsenal de disiminare a fricii. Puţinii adversari susceptibili de a deveni o ameninţare s-au trezit linşaţi în piaţa publică.

Probabil că nici măcar comandantul suprem Klaus Iohannis nu s-a aşteptat să câştige atât de uşor bătălia. Dovadă disponibilitatea Palatului Cotroceni de a folosi fake-news-uri pe câmpul de luptă.

Mi-e clar. Mămăliga românească nu va exploda. Suntem gata să renunţăm la drepturi şi libertăţi fundamentale fără să crâcnim. Frica ne-a intrat până în măduva oaselor.

Ne este frică de moarte. Firesc….
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro