Coronavirus în lume LIVE UPDATE 16 septembrie: India depăşeşte 5 milioane de cazuri de COVID-19. Avertismentul OMS pentru Europa

India depăşeşte 5 milioane de cazuri de COVID-19

Potrivit raportărilor naţionale, India a trecut de pragul de 5 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, oficialii au anunţat decesul a peste 80.000 de locuitori ai statului asiatic. Cu toate acestea, rata mortalităţii provocate de epidemia de coronavirus nu este la fel de ridicată ca în alte ţări, drept urmare a populaţiei extrem de numeroase.

La momentul actual, India de află pe locul al doilea în clasamentul ţărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19.

CORONAVIRUS. Germania se aşteaptă la un vaccin disponibil pe scară largă până la mijlocul anului 2021

Germania intenţionează să obţină imunitate colectivă împotriva noului coronavirus cu ajutorul unui vaccin aşteptat să iasă pe piaţă la mijlocul anului 2021, fără a-l impune unei populaţii tradiţional reticente la vaccinare, a declarat marţi ministrului german al Cercetării, Anja Karliczek, relatează Le Figaro.

„Vaccinarea va fi voluntară”, a declarat şi ministrul Sănătăţii Jens Spahn, la o conferinţă comună cu colega sa de cercetare Anja Karliczek.

”Pentru a obţine imunitatea colectivă, care corespunde protecţiei imune a unei ţări împotriva unui agent infecţios, între 55 şi 65% din populaţie va trebui să fie vaccinata,” a spus ministrul Sănătăţii. „Suntem foarte încrezători că obiectivul unei rate ridicate de vaccinare va fi atins în mod voluntar”, a insistat el.
 

Modelul suedez continua să uimească lumea. Suedia a înregistrat cele mai puţine cazuri zilnice din ultimele şase luni


Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro