Cum explică neamţul Dominic Fritz alegerea sa la Timişoara ca primar

Dominic Fritz este noul primar la Timişoara după mandatul lui Nicolae Robu. Fritz este o apariţie inedită, el nefiind născut în România. Fritz este etnic german 100% şi legătura sa cu România este perioada sa de voluntariat la Timişoara în care a învăţat limba română.

După o carieră în structurile statului german, Dominic Fritz a ieşit câştigător în alegerile locale într-un oraş extrem de cosmopolit dar şi civilizat, Timişoara.

Iată cum explică însă Dominic Fritz alegerea sa ca şi candidat din partea USR. 

”Românii, sau cel puţin timişorenii, nu sunt atât de reticenţi în ceea ce priveşte străinii şi pun mai mult accent pe valori comune decât pe culoarea paşaportului. În cazul Timişoarei, timişorenii înţeleg că este un oraş multicultural, a avut mulţi primari de etnie germană şi pentru timi­şoreni nu a fost o problemă mare. Faptul că am putut candida ca cetăţean european cu reşedinţa în Timişoara face parte din progres, este un semn de normalitate în Europa că nu locul unde ne-am născut contează aşa de mult, ci contează locul unde vrem să trăim. Aşa cum mulţi români au ales să locuiască în alte ţări, aşa am ales să fac din Timişoara casa mea“, spune pentru Ziarul Financiar Dominic Fritz.

Atacurile privind naţionalitatea sa nu au lipsit, Fritz fiind etnic german 100%, născut şi crescut în Germania.

La ce s-au gândit timişorenii când l-au votat?

„Timişorenii nu au reacţionat la atacurile privind…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro