GALERIE FOTO. Pandemie? Peste 637 de milioane de turişti au călătorit în China pentru a celebra „Săptămâna de Aur”

Două sărbători au convergut în acest an: Ziua Naţională, care sărbătoreşte înfiinţarea Republicii Populare Chineze la 1 octombrie 1949 şi Festivalul de toamnă, care are dată variabilă. Ca rezultat, vacanţa obişnuită de o săptămână a fost extinsă la opt zile, făcând din Săptămâna de Aur cea mai lungă perioadă de vacanţă a anului.

Anul trecut 782 de milioane de turişti au călătorit în timpul Săptămânii de Aur, dar China spune că estimările arată o revenire pentru industria sa de turism intern.

Fotografiile de la sărbătoarea din China din acest an sunt în contrast cu situaţia din alte părţi ale lumii în care ţările continuă să se lupte cu creşterea ratelor de infecţie cu coronavirus.

China susţine că are 205 cazuri active de Covid-19 în rândul populaţiei sale de 1,4 miliarde de persoane.

Numărul oficial de cazuri raportate de China a rămas scăzut încă din primăvară. Au existat câteva erupţii, inclusiv un focar mare în Beijing în iunie, dar acestea au fost întâmpinate cu măsuri de carantină imediate şi o testare masivă, iar focarele au fost oprite în câteva săptămâni.

Cu aproape zero transmisii locale, oamenii s-au deplasat la staţiile de autobuz, aeroporturi şi hub-uri de tranzit pentru a călători prin ţară pentru vacanţă, care a început pe 1 octombrie. Autorităţile locale au concurat pentru a atrage turişti, guvernele provinciale şi municipale emitând tichete de călătorie şi  bilete de intrate la atracţii gratuite sau reduse.


Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro