Globalizarea permite inginerilor să lucreze în România în cele mai avansate domenii

Imaginea articolului Globalizarea permite inginerilor să lucreze în România în cele mai avansate domenii

Globalizarea permite inginerilor să lucreze în România în cele mai avansate domenii

Globalizarea le permite absolvenţilor de facultăţi tehnice să lucreze în cele mai avansate domenii, în România. Nu mai e nevoie să pleci peste hotare pentru a lucra în automotive sau în industria 5G. Companiile de tehnologie din România concurează pentru a atrage absolvenţi, chiar şi în vreme de criză.
Firmele au nevoie de forţă de muncă de trei ori mai mult faţă de câţi absolvenţi sunt în România. Anual, doar 6% dintre absolvenţi termină o facultate tehnică.

Sorin Chiru, ‎business unit director, Alten România: Procesul de angajare este continuu în Alten, nu s-a întrerupt niciodată, nici măcar în timpul stării de urgenţă, doar că s-a transformat radical. S-a mutat în online deoarece vrem să fim în siguranţă, oamenii noştri să fie în siguranţă, clienţii să fie în sigurnaţă. Totul se face online, inclusiv testare şi ofertare şi semnare contract. Anual, în România, termină facultăţi tehnice câteva  zeci de mii de studenţi. Piaţa românească ar putea absorbi de trei ori mai mulţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro