Ion Cristoiu, despre Dosarul Revoluţiei: Dacă decizia Înaltei Curţi rămâne, rechizitoriul nu mai există. Gata, s-a terminat cu acest dosar!

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că probele eliminate vineri de instanţa supremă în Dosarul Revoluţiei sunt fundamentale, iar dacă la recurs nu se revine asupra deciziei, acest dosar este îngropat, un verdict în favoarea celor responsabili de uciderea a peste 1000 de oameni în decembrie 89 şi spre dezamăgirea societăţii româneşti care va vedea astfel că nimeni nu plăteşte.

Ion Cristoiu spune că mărturiile făcute de martori în anii 1992-1994, sub jurământ, în faţa Comisiei senatoriale de anchetă şi scoase din dosar de Instanţa supremă, nu mai pot fi recuperate deoarece aceştia au murit între timp.

“Sunt fundamentale probele eliminate de instanţa supremă în dosarul Revoluţiei. 99% din aceste probe sunt documente pe care Înalta Curte a spus că trebuie să fie scoase. În Raportul comisiei senatoriale 1992-1994 sunt mărturii depuse sub jurământ ale unor actori, persoane implicate în Revoluţie. Parchetul militar a decis că aceste mărturii sunt probe pentru că au fost făcute sub jurământ şi au fost folosite în cadrul acestui rechizitoriu. Problema este că dacă scoţi, aşa cum cere Înalta Curte aceste declaraţii, marea lor majoritate sunt ale unor oameni morţi. Înalta Curte spune să fie probe numai declaraţiile date acum Parchetului Militar. Unii care mai trăiau au fost chemaţi- Iliescu, Curticeanu -, dar în rechizitoriu sunt foarte multe declaraţii ale unor oameni care au murit”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu avertizează că dacă la recurs nu se va reveni asupra deciziei de vineri a instanţei…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro