Ion Cristoiu: Dosarul Revoluţiei a murit! Şi o dată cu el au murit a doua oară cele 853 de victime ale Diversiunii cu Teroriştii

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că Dosarul Revoluţiei a murit în tăcere, fără ca nimeni să reacţioneze, după ce instanţa supremă a cerut vineri procurorilor Parchetului militar să scoată în termen de cinci zile, cele mai importante probe din dosar, considerate ca nelegale.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

“Vineri, 9 octombrie 2020, întreaga presă a reprodus Comunicatul primit de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care anunţa decizia luată de judecătoarea Florentina Dragomir în legătură cu Dosarul Revoluţiei, cum a fost denumit de jurnalişti dosarul prin care Secţia Parchetelor Militare de pe lîngă I.C.C.J. i-a trimis în judecată pe Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Ioan Rus sub acuzaţia de crimă împotriva umanităţii prin crearea şi dezvoltarea Diversiunii Teroriştilor din decembrie 1989, diversiune care a avut drept rezultat 853 de morţi şi 2157 de răniţi.

Decizia, luată în stadiul de Cameră preliminară, constă în retrimiterea Rechizitoriului la Parchet pentru ca procurorii care au instrumentat Dosarul să înlăture mai multe probe, considerate de judecătoare ca iregularităţi, şi să refacă în acest sens Rechizitoriul în termen de cinci zile. În caz contrar, dosarul va fi restituit la Parchet.

Despre Rechizitoriul din 5 aprilie 2019, prin care Ion Iliescu a fost făcut răspunzător penal pentru morţii şi răniţii rezultaţi din Diversiunea Terorişti din decembrie 1989 am scris pe cristoiublog.ro şi am vorbit la TV în numeroase rînduri. În ipostaza de cercetător al Evenimentelor din decembrie 1989, timp de 30 de…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro