Ludovic Orban: Demisia şefului Poliţiei mi se pare normală

Premierul Ludovic Orban îţi transmite că demisia lui Liviu Vasilescu de la conducerea Poliţiei Române este una normală, venită ca urmare a apariţiei unor imagini în spaţiul public. Prim-ministrul spune că va discuta cu Marcel Vela pentru ca la şefia instituţiei să ajungă un profesionist, care să lupte cu clanurile de interlopi şi alte persoane certate cu legea.

Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române, şi-a anunţat marţi demisia din funcţie, într-o conferinţă de presă. Vasilescu s-a întâlnit la începutul lunii iaugust cu membrii clanului Duduianu pentru a negocia termenii înmormântării lui Emi Pian, unul dintre liderii clanului. Pentru moment, la conducerea Poliţiei Române a fost numit interimar Eduard Miriţescu, fost şef al poliţiei din Prahova, împuternicit de la începutul anului ca adjunct al IGPR.

„Vă rog să îmi permiteţi să mă retrag din funcţia de inspector general al Politiei Române, să rămân ofiţer de Poliţie”, a anunţat marţi Liviu Vasilescu, într-o conferinţă de presă.

Ludovic Orban, premierul României: Mi se pare o demisie normală. Voi discuta cu domnul ministru de Interne despre numirea unui nou şef al Poliţiei. Cred că este un gest firesc această demisie. Important este să identificăm un profesionist, un om care să fie dedicat activităţii şi un om care să conducă poliţia pentru a-şi atinge obiectivele pe care le urmărim.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește <a href="https://www.instagram.com/mediafax_ro/"…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro