Managerii estimează scăderea numărului de angajaţi în construcţii şi servicii

Conform INS, în cadrul anchetei de conjunctură din luna decembrie 2020, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o scădere moderată a volumului producţiei (-13%). Dintre activităţile care vor înregistra cele mai mari scăderi se află cele de fabricare a altor produse din minerale nemetalice şi cele de tipărirea şi reproducerea pe suporturi a înregistrărilor. De asemenea, se estimează o scădere moderată (-8%) a numărului de salariaţi. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creştere moderată în următoarele trei luni (+6%).

Potrivit estimărilor, în activitatea de construcţii se vor înregistra în următoarele trei luni o scădere a volumului producţiei (-38%), o reducere a numărului de salariaţi (-19%) şi o stabilitate relativă a preţurilor.

„În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de scădere moderată a activităţii economice (sold conjunctural -11%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de
mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural +2%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%). Managerii societăţilor comerciale estimează creştere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +13%)”, arată datele INS.

De asemenea, în sectorul serviciilor, cererea va înregistra scăderi în următoarele trei luni (-17%). „Dintre activităţile care vor înregistra scădere accentuată se numără cele ale hotelurilor şi ale altor facilităţi de cazare (sold conjunctural -57%) şi activităţile de jocuri de noroc şi pariuri (sold conjunctural -56%). În sectorul de servicii se estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -6%)”, a transmis INS.

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de scădere moderată (-11%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro