Ministerul Sănătăţii vrea să simplifice procedurile privind înfiinţarea centrelor de vaccinare anti-Covid-19

Ministerul Sănătăţii intenţionează să simplifice modalităţile de înfiinţare şi procedura de autorizare pentru centrele de vaccinare împotriva COVID -19. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi, în timpul unei videconferinţe cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică că ministerul va modifica ordinul pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare.

Vrem ca în cel mai scurt timp să simplificăm autorizarea şi modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid 19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizie a directorului executiv al direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Direcţiile de sănătate publică din toată ţara vor aviza temporar funcţionarea centrelor de vaccinare pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere a conducerii unităţii medicale. Pentru schimbarea destinaţiei spaţiului în care vor funcţiona centrele de vaccinare este necesar acordul proprietarului în urma căruia se emite hotărârea comitetului pentru situaţii de urgenţă.

Tot joi, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să facă verificări în centrele de vaccinare astfel încât aceastea să funcţioneze în parametrii legali. Se vor verifica respectarea circuitelor şi a regulilor generale de funcţionare, dotarea spaţiilor şi kit-urile de vaccinare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro