Nelu Tătaru spune că peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultima săpămâna

El a precizat că în ultima săptămână peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Astăzi, Prefectura Capitalei a anunţat că alte nouă unităţi şcolare din Bucureşti au trecut în Scenariu Roşu, respectiv derularea cursurilor în sistem online, iar cinci au trecut în Scenariu Galben.

Potrivit unui raport al MEC la nivel naţional, miercuri, 12.540 de unităţi de învăţământ se află în Scenariul 1 care presupune participarea zilnică, faţă în faţă, a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ.

4.535 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2, în care majoritatea elevilor vin la şcoală prin rotaţie. Excepţie fac elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a.

De asemenea, 581 de unităţi de învăţământ se află în Scenariul 3 care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor doar la activităţi online. MEC precizează faptul că din totalul de unităţi aflate în scenariul roşu doar 139 au probleme din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate.

„Diferenţa de 442 de unităţi de învăţământ rezultă ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează şi/sau a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, scrie în documentul MEC.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro