Noua gardă de la Apple. Cine-i va lua locul lui Tim Cook?

Presa americană vorbeşte din ce în ce mai des despre noua generaţie de lideri de la Apple. Retragerea lui Tim Cook pare iminentă.

În fond, după ce ai făcut Apple cea mai valoroasă companie din lume şi ai intrat în clubul miliardarilor, ce ţi-ai mai putea dori?

Dar, ca orice companie serioasă, Apple a pus la punct un un plan de transfer de putere, în aşa fel încât tranziţia să fie cât mai lină.

Jeff Williams, actualul şef de operaţiuni este favoritul pentru a lua locul lui Tim Cook. Williams lucrează de câţiva ani deja cu Tim Cook şi supervizează operaţiunile la nivel global ale Apple. Este şi şeful diviziei Apple Watch. E văzut ca un fel de Tim Cook al lui Tim Cook. Cei doi seamănă nu numai ca structură, dar şi fizic. Ceea ce înseamnă că viitorul şef Apple nu va fi un vizionar de tipul Steve Jobs, ci mai degrabă un om pragmatic de tipul lui Cook.

Jeff Williams, totuşi, a dat dovadă şi de viziune, până la urmă el este cel care a insistat ca Apple Watch să intre în zona aplicaţiilor pentru sănătate. Iar într-un interviu recent a demonstrat că nu este doar un om al cifrelor.

„Avem o responsabilitate faţă de acţionari, suntem foarte conştienţi de asta, ne concentrăm pe realizarea unor produse care să bucure, lăsând banii de-o parte. Cred că am petrecut prea mult timp gândindu-ne la cifre,…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro