O carte pe zi: „Barul Rooster” de John Grisham

John Grisham este probabil cel mai apreciat autor de thrillere juridice. A contribuit la succesul lui şi faptul că a practicat o vreme avocatura, prin urmare cunoaşte fioarte bine sistemul juridic. A fost şi deputat în Camera Reprezentanţilor a statului Mississippi, vreme de un mandat, în anii 80 ai secolului trecut. A publicat peste treizeci de romane (foarte multe au fost traduse şi în româneşte de Editura RAO), unele s-au bucurat de un enorm succes şi au fost ecranizate.
Romanul de faţă i-a fost inspirat de un articol apărut în septembrie 2014 în revista „Atlantic Monthly” intitulat „Escrocheria facultăţilor de Drept”. Era o investigaţie complexă făcută de ziaristul Paul Campos, căruia John Grisham îi mulţumeşte la finalul romanului său pentru idee.

Toată lumea ştie că „nicio persoană ân toate minţile nu ar îndrăzni să apară în faţa unui judecător dându-se drept avocat.” O fac eroii acestei cărţi, trei la număr, studenţi în an terminal ai unei facultăţi de Drept.

Scriu ediotrii: „O firmă de avocatură rău intenţionată profită de inocenţa şi nevoile financiare ale studenţilor pentru a-i constrânge la datorii economice imposibil de returnat. Revelaţia studenţilor care îşi dau seama că justiţia este atacată de persoane influente încă din timpul studenţiei devine o realitate asupra căreia suntem datori cu toţii să ne întrebăm. Grisham scrie o poveste palpitantă despre lumea academică a Dreptului şi sistemele financiare, un cuplu ce riscă să afecteze orice societate şi
pentru care este nevoie de eroi care să îl…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro