Oricine pierde, eu câştig: ŞTIU!

La Aleph News, fluviul ştirilor zilei se varsă în Delta ŞTIU. Aici, ele sunt filtrate, analizate, condimentate şi sedimentate în universul interior al spectatorului. Nu te aştepta însă la un laborator plictisitor: aici se produce pentru tine şampania cea mai spumoasă! ŞTIU e un program de seară din categoria infotainment şi reprezintă pentru Adrian Sârbu ”vârful programului de news. ŞTIU exprimă de fapt – sau aspiră să exprime – ideologia noastră.”

De unde a venit ideea? Un indiciu ne dă Felix Drăghici: ŞTIU e despre discuţiile zilnice din redacţie, despre o ştii pe aia sau nu o ştii pe cealaltă. Sârbu a devenit foarte atent la discuţie, distrându-se oarecum despre celebrele dispute pe care le am eu cu Moşu’, celebre în lumea redacţiei.” Moşu nu e altul decât Costi Mocanu, care precizează: ”Mă cert cu Felix de 20 de ani în redacţie şi nu s-a gândit nimeni să filmeze treaba asta”. Până acum.

Acest duel al minţilor a devenit un spectacol ritmat şi incitant. După ce ai urmărit emisiunea, ai mintea încinsă. Ai revăzut ştirile zilei, însă ca un jurnalist: fapte, cauze, consecinţe, relevanţă pentru tine. La emisiunea asta nu doar afli, aici ştii. Adică vezi 360 grade o problemă, o stăpâneşti şi o poţi explica şi unui prieten. Pentru Dan Pavel, ”ăsta e un avantaj, să ieşi cu un program de ştiri fără prompter”. La fel cum improvizaţia unui muzician de jazz duce mai departe o partitură, calităţile umane ale jurnaliştilor…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro