Premieră în Spania. Madridul va testa vaccinul anti-Covid pe copii şi adolescenţi

Spania începe testele clinice pentru vaccinarea copiilor. Un spital din Madrid va verifica eficacitatea şi securitatea vaccinurilor la copiii între 5 şi 12 ani şi la adolescenţi.

Medicii spanioli vor selecţiona 150 de minori până la sfârşitul lunii ca să fie imunizaţi cu seruri de la Pfizer şi Janssen. Obiectivul studiului este să se confirme dacă acestea sunt sigure pentru vaccinarea anti-Covid pentru copii.

Dr. Manuel Gijón, pediatru Spitalul 12 Octombrie Madrid: Ştim că nu apar frecvent afecţiuni grave la copii din cauza bolii Covid-19, dar pot să transmită virusul şi că unii dintre ei sunt vulnerabili.

Spania îşi propune să meargă înainte cu imunizarea populaţiei, până la copiii de 5 ani. La un spital universitar din Madrid a început primul studiu pentru vaccinarea minorilor.

Ca să găsească voluntari, autorităţile au demarat o campanie, iar primii părinţi interesaţi şi-au înscris copiii.

Monica Blanco, mamă: Fata cea mare, de 17 ani, va participa la testele clinice pentru vaccinurile anti-Covid. Suntem liniştite şi avem multă încredere şi nu ne este teamă.

Medicii spanioli vor să includă în eşantion atât copii sănătoşi, cât şi minori cu afecţiuni sau bolnavi cronic.

Dr. Manuel Gijón, pediatru Spitalul 12 Octombrie Madrid: Vom vaccina între 150 şi 200 de pacienţi şi ideea este să dovedim că vaccinurile sunt eficiente în prevenirea bolii şi, în al doilea rând, să ne asigurăm că nu sunt efecte secundare.

Cercetarea efectelor vaccinului la copii va începe la sfârşitul luni pe copii între 5 şi 12 ani, iar unul din 5 participanţi va primi un placebo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro