Premierul Armeniei: Turcii pot ajunge la Viena dacă UE ignoră ambiţiile imperialiste ale Ankarei

„Aştept o poziţie clară” a Europei, a declarat Nikol Paschinjan, conform publicaţiei Bild şi site-ului Focus.de.

„În cazul în care comunitatea internaţională nu evaluează corect importanţa geopolitică a actualei situaţii, Europa trebuie să se aştepte ca Turcia să ajungă până aproape de Viena”, a avertizat premierul Armeniei.

Întrebat dacă Germania a avut o poziţie clară asupra responsabilităţii iniţierii confruntărilor din Nagorno-Karabah, Nikol Paschinjan a precizat: „Da. Iar Germania trebuie să evalueze corect implicaţiile trimiterii prin Turcia a unor terorişti şi mercenari recrutaţi din Siria”.

După 100 de ani, Turcia a revenit în Caucazul de Sud, „continuând genocidul din toamna anului 1915”, a acuzat Nikol Paschinjan, denunţând politica imperialistă a Administraţiei Recep Tayyip Erdogan. „Vedem acţiunile Turciei în Marea Mediterană, în Libia, în Orientul Mijlociu, în Irak şi Siria”, a subliniat premierul Armeniei.

Sâmbătă, Nikol Paschinjan a sunat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei. După conversaţia telefonică, Guvernul de la Berlin le-a cerut „tuturor părţilor” încetarea „imediată” a confruntărilor militare din Nagorno-Karabah şi iniţierea negocierilor de pace.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a cerut, luni, încetarea confruntărilor militare dintre Armenia şi Azerbaidjan pentru controlul asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabah. „Este extrem de important să transmitem un mesaj clar tuturor părţilor, de a înceta imediat luptele; trebuie să susţinem toate eforturile pentru ajungerea la o soluţie paşnică, prin negocieri. Nu există nicio soluţie militară”, a declarat Jens Stoltenberg în cursul unei vizite în Turcia.

Confruntările militare dintre Armenia…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro