Putem lua COVID-19 la toaletă? Răspunsul lui Răzvan Cherecheş

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, răspunde la întrebarea dacă putem lua COVID-19 în cazul în care intrăm la toaletă după o persoană infectată.

„Da! După ce o persoană a utilizat toaleta, dacă trage apa fără să coboare capacul bolului de veceu se creează un nor de aerosoli care conţine fecale, urină, orice s-a depus în bolul de veceu. Persoana iese din toaletă, tu intri şi inhalezi norul de aerosoli şi ai şansa să te infectezi pentru că virusul se transmite şi prin fecale”, spune expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş.

Răzvan Cherecheş afirmă că modalităţile de protecţie sunt cât se poate de simple.

Astfel, el recomandă ca persoana care merge la toaletă să se asigure că întotdeauna coboară capacul bolului de toaletă înainte de a trage apa, ca să protejeze persoana care va folosi vasul mai târziu.

De asemenea, atunci când înaintea persoanei care merge la toaletă a mai fost o persoană este recomandat să se aştepte să treacă 5 minute înainte să intre în toaletă, „astfel încât norul de aerosoli să aibă timp să coboare pe sol”. În plus, spălarea mâinilor cu apă şi săpun trebuie să se facă întotdeauna după utilizarea toaletei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro