SpaceX a semnat un parteneriat cu armata americană. Ce plănuiesc să construiască

Când eşti blocat în maşină, în trafic, timp de o oră, gândeşte-te că o rachetă poate să ajungă oriunde în lume în acelaşi timp.

Asta îşi propune SpaceX alături de armata americană. Au semnat un parteneriat iar SpaceX va construi o rachetă capabilă să zboare cu 12.000 kilometri pe oră. Aceasta va transporta arme oriunde în lume, în mai puţin de 60 de minute.

SpaceX urmează să înceapă munca. Ei trebuie să estimeze costurile şi provocările tehnice. Însă estimează că primele teste vor avea loc anul viitor.

În prezent, avionul de transport folosit de americani, care a costat 218 milioane de dolari, poate să facă drumul din Florida până în Afganistan în 15 ore. Cu racheta Space X, călătoria va dura o oră.

Anunţul vine la câteva zile după ce SpaceX a obţinut un contract de 149 de milioane de dolari, cu Pentagon, pentru construirea unor sateliţi care să detecteze rachete.

În august, compania lui Elon Musk a obţinut 40% dintr-un alt contract cu Departamentul de Apărare al Statelor Unite pentru a construi noi rachete pentru US Space Force. Acesta este noul departament spaţial al armatei americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro