Spitalele din Bordeaux şi Marsilia sunt „aproape de punctul de saturaţie”. Autorităţile impun noi restricţii pentru a limita creşterea cazurilor

Internările în unităţile de terapie intensivă ale oraşului au urmat o „curbă exponenţială” şi s-au dublat în ultima săptămână. Chiar şi cu paturile suplimentare adăugate în weekend, sistemul a fost „aproape de punctul de saturaţie”.

Principalul spital din Bordeaux are 77 de pacienţi Covid dintre care 24 sunt în terapie intensivă, „o creştere foarte rapidă în ultimele 10 zile”.

Marsilia, cu 195 de cazuri la 100,00 de locuitori, comparativ cu media naţională de 70, capitala, Paris, cu 154, şi oraşul sud-vestic Bordeaux, cu 143, sunt principalele puncte fierbinţi ale Franţei, sporind temerile unui al doilea val al virusului.

Mirmand, prefectul regional din Marsilia, şi omologul său de la Bordeaux, Fabienne Boccio, au decis impunerea unor măsuri similare, limitând întrunirile publice la 10 persoane sau mai puţin, inclusiv în parcuri, interzicând statul la baruri şi reducând numărul de persoane autorizate să urmărească evenimentele sportive  la 1.000 de la 5.000.

Toate companiile locale trebuie să le spună angajaţilor să lucreze de acasă acolo unde este posibil, furnizorii de transport public au fost rugaţi să îşi reorganizeze serviciile pentru a preveni supraaglomerarea în timpul orelor de vârf, iar vizitele la domiciliu vor fi restricţionate drastic.

Toate evenimentele majore, cum ar fi târgurile comerciale, urmează a fi anulate, dansul interzis în baruri sau la nunţi, petrecerile studenţilor interzise şi vizitele şcolare amânate. În Marsilia, Mirmand a anunţat, de asemenea, interzicerea vânzării şi consumului de alcool pe stradă după ora 20:00…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro