Vânzările de apartamente în această zonă au scăzut cu 46%. Care este cauza

Vânzările de apartamente din Manhattan au scăzut cu 46% în al treilea trimestru al anului, cumpărătorii de locuinţe continuând să se orienteze către suburbii şi Florida, potrivit celor mai recente rapoarte imobiliare. În prezent în centrul comercial, financiar şi cultural al New Yorkului există aproximativ 10.000 de apartamente de vânzare, ceea ce ar fi un record, potrivit companiei de consultanţă imobiliară Compass.

Într-un oraş care avea deja înainte de pandemie un exces de apartamente de lux, numărul de apartamente nevândute continuă să crească, existând prea multe imobiliare disponibile pe piaţă şi prea puţini cumpărători. Pentru ca apartamentele de lux disponibile acum să poată fi vândute ar fi nevoie de aproape trei ani, potrivit unui raport al evaluatorilor şi consultanţilor imobiliari Miller Samuel şi Douglas Elliman.

În trimestrul al treilea al anului în curs au fost vândute în total 1.375 de apartamente, mai puţin cu 44% faţă de anul precedent. Manhattanul se confruntă cu o creştere a şomajului, a criminalităţii şi a problemelor de salubrizare şi de transport public. În plus, doar 10% dintre angajaţii din birouri se întorc la clădirile firmelor unde lucrează. Toate acestea îi fac pe cumpărători să fie reticenţi să facă o investiţie în imobilele din Manhattan. Oamenii preferă să facă achiziţii în suburbii şi chiar în alte state. Florida a înregistrat o creştere continuă a vânzărilor de imobiliare, contractele semnate pentru case din Palm Beach crescând cu 62%. Piaţa imobiliară din Manhattan este afectată şi de preţurile ridicate….
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro