Victorie sau înfrângere pentru Putin? Ce spun rezultatele preliminare ale primelor alegeri după otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

Rusia Unită, cel mai mare partid politic din Rusia şi susţinător al preşedintelui Vladimir Putin, a obţinut victoria în alegeri regionale, la câteva săptămâni după suspectarea otrăvirii politicianului de opoziţie Navalnîi.

Rezultatele oficiale ale votului nu au fost încă publicate, dar un oficial al partidului Rusia Unită a declarat că exit-poll-urile şi datele preliminare au indicat o victorie pentru candidaţii partidului la alegerile regionale şi municipale din ţara, a informat agenţia rusă de ştiri Interfax.

Potrivit primelor date ale Comisiei Electorale Centrale a Federaţiei Ruse, candidaţii din „Rusia Unită” – guvernatorii în funcţie şi şefii interimari ai regiunilor – conduc alegerile în toate locaţiile în care au fost nominalizaţi, relatează CNBC.

Partidul este de mult asociat cu Putin. Preşedintele rus a candidat ca candidat independent la ultimele alegeri, dar a câştigat votul anterior din 2012 ca şi candidat pentru Rusia Unită.

Opoziţia are altă opinie

Aliaţii politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi, victima unei suspiciuni de otrăvire luna trecută, au declarat că candidaţii lor şi-au asigurat locuri importante în consiliile munipale. Interfax a mai spus că Rusia Unită şi-a pierdut majoritatea în consiliile oraşelor din Novosibirsk şi Tomsk, oraşul în care se suspectează că Navalny a fost otrăvit înainte de a urca în zborul spre Moscova.

Navalnîi rămâne în spital în Germania. Rusia neagă orice implicare în otrăvire, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că „nu există motive pentru a…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro