Visurile frânte din spatele cifrelor COVID-19

Doctora Adeline Fagan este doar una dintre victimele pe care noul coronavirus le face în rândul salvatorilor şi totodată, una dintre poveştile frânte înainte de vreme. Tânăra începuse anul II de rezidenţiat la Universitatea din Huston.  În iulie a început să se simtă rău. Avea simptome uşoare, specifice gripei. Însă starea ei s-a agravat repede, conform familiei sale, relatează metro.co.uk.

 

„În dimineaţa aceea, a plecat la serviciu simţindu-se bine şi entuziasmată la gândul că urma să-şi revadă pacienţii, dar seara a început să se simtă rău”, a scris familia tinerei, pe pagina GoFundMe, unde rudele au încercat să obţină fonduri pentru ca Adeline să poată lupta pentru viaţa sa. 

 

„A început cu simptome de gripă dar s-a transformat într-o săptămână de internare în spital”, a mai scris aceasta. 

 

Tânără doctoră suferea de astm şi crize de pneumonie, aşa că din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2 a suferit complicaţii. Din păcate, niciun tratament anti-COVID nu a dat rezultate.  Plămânii au început să-i cedeze, aşa că a fost conectată la aparate, dar medicii au spus că tânăra nu a reacţionat bine nici la ventilarea mecanică. 

 

Familia ei nu ştie cum a fost Adeline expusă la virus. 

 

Înainte de a contracta infecţia, tânăra doctoră aducea copii pe lume iar în turele libere muncea la Urgenţe, tratând pacienţii cu COVID-19. …
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro