Aeronavele MApN, folosite pentru transportul vaccinului antiCovid. Ce spune medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare

„Este foarte probabil să fie folosite, atunci când vom avea o cantitate mare de vaccinuri, chiar avioanele din dotarea Ministerului Apărării Naţionale, avioanele Spartan, care pot într-un timp scurt să asigure distribuirea vaccinurilor în cele şase centre regionale. Nu întâmplător au fost alese centre regionale care au aeroport, tocmai pentru a avea la îndemână această posibilitate”, a afirmat Gheorghiță, citat de Agerpres, după o vizită la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Potrivit medicului, principalul centru de stocare a vaccinului, care trebuie depozitat la minus 80 de grade Celsius, este la Institutul „Cantacuzino” care o are o capacitate de 1,5 milioane de doze, iar în fiecare dintre centrele regionale între 150.000 şi 200.000 de doze.

Platforma guvernamentală dedicată vaccinării anti-COVID a informat că, în această perioadă, se finalizează pregătirile de tip logistic şi medical pentru recepţionarea vaccinului BNT162b2, produs de BioNTech şi Pfizer.

Cele 10.000 de doze de vaccin care vor sosi în România până la sfârşitul anului, într-o primă tranşă simbolică, vor fi alocate pentru imunizarea personalului medical din cele 10 unităţi medicale de fază I.

Tot, astăzi, președintele Klaus Iohannis, premierul interimar Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au vizitat, astăzi, Centrul Național de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 de la Institutul „Cantacuzino”.

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net