Alexandru Rafila a fost VOTAT ca propunere de premier a PSD. Ce tip de guvern vrea Marcel Ciolacu

Ciolacu a subliniat că propunerea de premier făcută de PSD este ”decentă și valoroasă” și a făcut un apel la Președinte, PNL și USR-PLUS să accepte că au pierdut alegerile.

”Astăzi, în ședința Consiliului Politic Național, am supus la vot propunerea ca luni să mergem la Cotroceni cu domnul profesor doctor Alexandru Rafila – propunerea PSD pentru funcția de Prim-ministru.

După ce am văzut în situația de urgență imagini cum în biroul Primului-ministru se fuma și se consuma alcool fără respectarea regulilor, acum domnul Orban ne-a povestit cum în biroul Președintelui de la Cotroceni, luând în derâdere voturile românilor, se stabilea Primul-ministru nu după niște criterii profesioniste și după urgențele pe care le are România, ci pe bilețele, într-un mod total superficial. Toate aceste lucruri se întâmplă când în România există 200 de decese pe zi în urma pandemiei.

Venim în fața românilor cu o propunere decentă, reală, valoroasă, recunoscută atât pe plan național, cât și pe plan internațional.

Am văzut și propunerea PNL, agreată de Președintele Iohannis, în persoana domnului Cîțu, groparul economiei românești, dar presupun că criteriile care au cântărit cel mai mult au fost acelea de om de partid și de om obedient Președintelui.

Cred că este cazul ca Președintele României să recunoască că a pierdut aceste alegeri, ca PNL-ul și USR-ul să recunoască că au pierdut aceste alegeri și să nu transformăm această perioadă într-o ciolaniadă și în niște discuții sterile. Este cazul să vedem prioritățile românilor. Cred că cel mai corect din partea Președintelui este ori să accepte un guvern minoritar PSD condus de Alexandru Rafila, ori un guvern de uniune națională în care, ca în orice democrație, este corect ca propunerea de Prim-ministru să fie din partea partidului care a câștigat alegerile, tot în aceeași persoană, domnul Alexandru Rafila”, a spus Președintele PSD.

Ciolacu a precizat că Alexandru Rafila nu va fi prezent la consultările de luni de la Cotroceni întrucât se află în izolare. Întrebat dacă medicul a fost confirmat cu noul coronavirus, Președintele PSD a răspuns că joi nu a vorbit cu acesta. 

Citește și: ”Premierul desemnat de PSD a intrat în IZOLARE! Soția lui Alexandru Rafila s-a infectat cu noul coronavirus”

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net