Anchetă în cazul șoferului împușcat mortal în trafic de polițiști, în Botoșani. Ce arată primele verificări ale procurorilor

Informația a fost confirmată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia, transmite Agerpres. Potrivit acestuia, din primele verificări reiese că poliţiştii ar fi procedat corect în intervenţia de pe raza localităţii Cotu, comuna Copălău.

Incidentul a avut loc joi. Pentru că a refuzat să oprească mașina la semnalele oamenilor legii, a început o urmărire ca în filme. Conducătorul auto a încercat să intre în coliziune cu autospecialele, impactul fiind evitat în ultima clipă de către poliţişti.
Polițiștii suspectau că bărbatul este sub influența alcoolului și, pentru a-l opri, au tras mai multe focuri de armă. Potrivit IPJ Botoșani, ”au fost executate focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior înspre pneurile autoturismului”. Șoferul a fost rănit grav, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă intrând într-un şanţ de la marginea drumului. La fața locului a fost chemată o ambulanță, dar, din nefericire, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net