Avere impresionantă lăsată moştenire de o profesoară. Jumătate din bani au ajuns organizații caritabile și spitale

SÂMBĂTĂ, 27 FEBRUARIE 2021, 09:39

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

<!–

–>

Marisa Cavanna a murit în decembrie anul trecut, la vârstă de 96 de ani. Ea a fost descrisă de cunoștințe drept o femeie rezervată care nu s-a căsătorit niciodată și nu a participat la evenimente sociale, relatează vineri Reuters.

Această și-a scris propriul necrolog în ziarul genovez Îl Secolo XIX, dedicand „o aducere-aminte călduroasă unei lungi liste de foști elevi”, scrie Ziare.com

Averea să a fost evaluată la circa 40 de milioane de euro. Nu este clar de unde provine averea femeii, însă presă italiană a sugerat că banii ar fi fost probabil moșteniți.

Spitalul de pediatrie a primit 5 milioane de euro

Spitalul de pediatrie Gaslini din Genova va primi în jur de 5 milioane de euro, în timp ce spitalul Galliera va primi o suma similară, plus locuința femeii.

„Este o proprietate mare care valorează câteva milioane de euro. Ea ne-a spus să o vindem și să folosim banii pentru cercetare și inovare”, a declarat Adriano Lagostena, directorul spitalului Galliera.

Spitalul nu a știut de moștenire până la moartea femeii. Lagostena a declarat că nu a cunoscut-o pe Cavanna personal dar că ea a fost tratată în spitalul pe care îl conduce.

Alte donații vor merge către organizații pentru drepturile omului și organizații caritabile din Italia și străinătate, printre care și Amnesty Internațional. Fosta profesoară a lăsat restul averii ingrijitorilor ei, familiei și prietenilor, potrivit presei italiene.

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net