Avocatul din Brașov care a atacat decizia privind restricția de circulație pe timp de noapte pierde în instanță. Cum și-a motivat demersul

JOI, 25 MARTIE 2021, 15:41

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

<!–

–>

Decizia instanței nu este definitivă, putând fi atacată în cinci zile de la comunicare. 

”Admite excepţia inadmisibilităţii cererii. Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de reclamantul Goga Alexandru Silviu, în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă formulată de intervenientul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Guvernul României formulată de intervenientul Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în decizia instanţei, postată pe portalul instanţelor de judecată.

Procesul deschis de avocatul brașovean are ca obiect ”suspendarea executării act administrativ Hotărârea CNSU nr 16/10.03.2021”, care prevede prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, extinzând restricţia de circulaţie pe timp de noapte începând de la ora 22:00.

În demersul său, Alexandru Silviu Goga a susținut că nu este demonstrată ”legătura de cauzalitate dintre riscul de răspândire şi îmbolnăvire cu virusul COVID-19 şi necesitatea ca să se extindă restricţia pe timp de noapte de la 23,00 la orele 22,00”, subliniind că ”nu există niciun fel de dovadă din care să rezulte că virusul este mai activ noaptea”. 

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net