Caz ȘOCANT în Vaslui! Tânără de 26 de ani decedată pentru că mama nu și-a dat acordul pentru operație

SÂMBĂTĂ, 15 IANUARIE 2022, 08:23

SURSĂ: Realitatea AUTOR: Iulian Budușan

<!–

–>

O tânără de 26 de ani, din comuna vasluiană Bălteni, a decedat  la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui din cauza unei ocluzii intestinale. Medicii o pregătiseră pentru operaţie, dar mama ei a externat-o sub semnătură fără nicio explicaţie, iar fata a murit. Poliţiştii anchetează cazul.

Gabriela, o tânără de 26 de ani din comuna vasluiană Bălteni, s-a născut cu un handicap grav, era imobilizată la pat şi nu putea comunica.  Duminică, 9 ianuarie, tânăra, însoţită de mama ei, a ajuns la spital cu dureri abdominale puternice. În urma consultului, medicii au diagnosticat-o cu ocluzie intestinală, apoi au decis să o interneze pe secţia Chirurgie, pentru a fi operată.

Mama Gabrielei a fost, de asemenea internată, în calitate de tutore al unei persoane cu handicap. Conform protocolului, înainte de a ajunge în salon, cele două au fost testate împotriva COVID-19, iar mama a ieşit pozitivă la infectarea cu coronavirus. „Femeia s-a prezentat în unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) împreună cu mama ei.

Acolo a fost diagnosticată cu ocluzie intestinală, apoi internată pe secţia Chirurgie.

În aceeaşi zi au fost testate ambele împotriva COVID-19. Mama a ieşit pozitivă, iar pacienta negativă. A doua zi, pe data de 10 ianuarie, mama a refuzat orice intervenţie chirurgicală, orice tratament şi a cerut, sub semnătură, externarea fiicei ei”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui, pentru Vremea Nouă.


Citește și:

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net