Cel mai mare pelerinaj al verii: MII de oameni, la mânăstirea Nicula, de Sfânta Maria – Programul ceremoniilor

SÂMBĂTĂ, 14 AUGUST 2021, 17:57

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Ioana Stanescu

<!–

–>

Cel mai mare pelerinaj al verii, dedicat Maicii Domnului, a început la Mănăstirea Nicula din Cluj. Mii de pelerini s-au adunat încă de vineri dimineața pe dealul mănăstirii. Urmează două zile de rugăciune şi sunt aşteptaţi peste 10.000 de credincioși. 

Sute de pelerini din toată ţara au venit echipați cu corturi și provizii, în timp ce alții au adus cu ei doar câteva pături care să le țină de cald în nopțile ce urmează.

[embedded content]

Aceștia au ajuns de vineri la mânăstire.

În ajunul Adormirii Maicii Domnului este organizat tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal” care aminteşte de un eveniment din anul 1699. În acel an, icoana pictată de preotul ortodox Luca din Iclod și aflată în biserica din Nicula a vărsat lacrimi timp de trei săptămâni, scrie basilica.ro.

Procesiunea a început sâmbătă, la ora 12.00, condusă de Mitropolitul Andrei, de la Biserica „Sfântul Nicolae” – Gherla și continua pe jos până la biserica de lemn a Mănăstirii Nicula.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de PS. Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Tot sâmbătă, de la ora 22:00, este scoasă din biserică icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. După Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului, icoana va fi purtată în procesiune în jurul orei 02:00.

Duminică, 15 august 2021, de la ora 09:00, Mitropolitul Andrei va oficia Sfânta Liturghie, potrivit programului pelerinajului de la mânăstirea Nicula.

Peste 200 de polițiști sunt prezenţi la pelerinaj pentru a preveni incidentele.

La prohodul Maicii Domnului sunt aşteptaţi peste 10.000 de credincioşi care vor înconjura biserica pe coate și în genunchi, ca o jertfă pentru iertarea păcatelor.


Citește și:

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net