Coreea de Sud a decis ca pisicile și câinii să fie testate de stăpânii lor pentru noul coronavirus

<!–

–>

Proprietarii de câini şi de pisici din Coreea de Sud îşi pot testa pentru noul coronavirus animalul de companie dacă acesta prezintă simptome precum febră, tuse sau dificultăţi de respiraţie şi a fost expus unor persoane cu COVID-19, a anunţat luni guvernul metropolitan din Seul.

„Începând de astăzi, guvernul metropolitan din Seul va pune dispoziție persoanelor interesate teste Covid pentru câini și pisici”, a precizat Park Yoo-mi, responsabilă pentru Sănătate în administrația Seul, relatează Agerpres, care citează AFP.

Lansarea acestui program vine la câteva săptămâni după anunţarea primului caz de COVID-19 la un animal din această ţară, un pui de pisică.

Testele sunt disponibile doar pentru animalele simptomatice, adică cele care prezintă simptome: febră, dificultăți de respirație, secreții nazale în exces, dar și pentru cele care au fost în contact cu persoane depistate pozitive la SARS-CoV-2.

Testarea va fi făcută de o echipă medicală care se va deplasa la domiciliul proprietarului animalului. Echipa va include și un medic veterinar.

Animalele depistate cu noul coronavirus vor trebui ţinute izolate în casă timp de 14 zile, iar dacă şi proprietarii lor au fost testaţi pozitiv, ele vor fi plasate în adăposturi sau în centre de primire specializate.

În Coreea de Sud, persoanele testate pozitiv pentru COVID-19 sunt de obicei izolate în centre de carantină specializate dacă starea lor de sănătate nu necesită spitalizare.

În alte părţi ale lumii, noul coronavirus a fost depistat atât la câini, cât şi la pisici, dar şi la animale precum gorile, tigri sau nurci.

La începutul lunii ianuarie, două gorile de la grădina zoologică din San Diego, în sudul Californiei, au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus şi plasate în carantină. Animalele au fost probabil infectate de un îngrijitor asimptomatic.

Danemarca, la rândul său, a încheiat săptămâna trecută uriașa sa campanie de sacrificare a aproape 15 milioane de nurci, într-un efort de a combate riscurile mutaţiei coronavirusului la acest animal.

La începutul lunii noiembrie, Danemarca, principalul exportator mondial de piei de nurcă, a ordonat sacrificarea tuturor nurcilor din regat, din cauza unei mutaţii a coronavirusului care, potrivit studiilor preliminare, ar putea ameninţa eficacitatea vaccinului pentru oameni.

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net