Culisele Statului Paralel | Viorel Cataramă: Dacă PNL nu renunță definitiv la USR, riscă să aibă soarta PNȚCD

JOI, 14 OCTOMBRIE 2021, 18:53

SURSĂ: realitatea plus

AUTOR: REALITATEA.NET

<!–

–>

„Acest partid USR este o catastrofă în guvernarea României. (…) Motivul pentru care președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze guvern este că ei au fost singurii care au venit cu o propunere. Ceea ce face acum USR este o bătaie de joc la adresa democrației, varianta normală este să faci o propunere de premier atunci când ai șanse să formezi o majoritate”, a afirmat Viorel Cataramă la Culisele Statului Paralel.

Omul de afaceri susține și ideea că încercarea de refacere a Coaliției cu USR nu este o idee bună, iar efectul ar putea fi devastator. „După experiența tristă a Convenției Democratice, când PD a reușit, cu o anumită susținere și nu vreau să dezvolt subiectul, să scoată PNȚ CD din scena politică. În opinia mea, de fost liberal, de om care a salvat PNL în perioada 1993-1996, daca PNL continuă cu guverneze cu USR, dispare de pe scena politică.”

Viorel Cataramă a mai afirmat că, dintr-o perspectivă strict pragmatică, „singura soluție viabilă este o guvernare PNL PSD, dacă ne gândim la România, nu dacă ne gândim la interesele de partid.” 

După guvernarea Convenției Democrate din perioada 1996-2000, cu președintele Emil Constantinescu la Palatul Cotroceni, PNȚCD n-a mai reușit să intre în Parlament și, parctic, a dispărut de pe scena politică.


Citește și:

<!– –> <!–

–>
<!– –>
<!–

–>

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net