Doza booster, obligatorie pentru primirea certificatului verde în Franța

VINERI, 26 NOIEMBRIE 2021, 17:07

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

<!–

–>

„Tinând cont de rata ridicată de vaccinare din Franţa – una dintre cele mai mari din lume, aproape 90% din populaţia adultă – şi graţie gesturilor barieră – mască, teste şi certificat sanitar sau verde – nu vă anunţ nici carantină, nici restricţii de circulaţie nocturnă, nici închidere anticipată a magazinelor, nici limitarea deplasărilor în ţară.

În momentul în care numeroşi vecini din Europa sunt confruntaţi cu valul epidemiologic cel mai violent şi sunt nevoiţi să ia măsuri restrictive extreme, noi alegem să împăcăm libertatea cu responsabilitatea. Considerăm că putem trece acest val fără a recuge la uneltele cele mai constrângătoare dacă ştim să folosim cum trebuie toate cărţile pe care le avem în mână” a spus Olivier Véran, conform RFI România.

De asemenea, ministrul a mai declarat că de sâmbătă, doza a treia a vaccinului, doza booster, va fi disponibilă pentru toate persoanele eligibile, de peste 18 ani. Foarte important, persoanele ce doresc să se vaccineze cu a treia doză trebuie să aibă minim 5 luni de la ultima administrare.

Așadar, urmează să se vaccineze 19 milioane de francezi cu a treia doză în următoarele două luni.

Testele antigen, valabile doar 24 de ore

Rapelul trebuie făcut mai devreme de data de 15 ianuarie ca cetățenii francezi să se poată bucura de certificatul verde. Validarea certificatului se poate face și prin intermediul unui test PCR negativ sau antigen.

Din păcate, testele antigen rămân la un preț exorbitant, ce urcă până la 45 de euro. Chiar și așa, de luni, testele antigen vor fi valabile doar 24 de ore.

„Trebuie să-i căutăm pe toţi francezii nevaccinaţi – vreo 5-6 milioane de persoane. Vom mobiliza toate mijloacele în acest sens. Le lansez totodată un apel solemn ca să facă pasul”, a transmis oficialul de la Paris.

Totuși, Veran a mai anunțat că purtarea măștii redevine obligatorie în spațiile interioare publice, chiar dacă persoanele sunt vaccinate.


Citește și:

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net