Elevii de la școala „Leonardo de Vinci” din Sectorul 3 al Capitalei REVIN în bănci după 2 zile de online – Care este MOTIVUL

MIERCURI, 15 SEPTEMBRIE 2021, 20:52

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

<!–

–>

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a transims, într-un comunicat de presă, mai multe informații despre situația de la Școala Gimnazială Leonardo de Vinci (nr.75), unde toți elevii din corpul A au trecut în regim online de miercuri, a treia zi de la începerea noului an școlar.

Regimul online a fost impus din cauza lipsei angajatelor care să se ocupe de asigurarea curățeniei și dezinfecției anti-COVID-19, a anunțat IȘMB. O veste bună este că, după două zile în online, copiii se vor întoarce la școală de vineri, după ce se va face nebulizarea în sălile de clasă din corpul A.

Este vorba de 47 de clase din totalul de 57 – 25 primar și 22 gimnaziu, în total, 1.307 elevi, potrivit precizărilor ministrului Sorin Cîmpeanude miercuri dimineață. 

În urma confirmării infectării cu virusul SARS-Cov a uneia dintre angajatele unității, cu statut de
îngrijitoare, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice, precizează Inspectoratul Școlar din București.

În urma anchetei, s-a constatat că alte două angajate, cu același statut, sunt contacți direcți.

În consecință, în lipsa temporară a trei angajate cu statut de îngrijitoare, unitatea s-a aflat în
imposibilitatea de a asigura măsurile igienico-sanitare impuse de contextul epidemiologic actual pentru întreaga unitate, luându-se măsura temporară a desfășurării online a activităților didactice pentru clasele de elevi care își desfășoară activitatea în Corpul A al unității.

În urma informării Inspectoratului Școlar al Municipiului București, astăzi, 15 septembrie 2021, sa identificat soluția delegării atribuțiilor a două îngrijitoare, începând cu 16 septembrie 2021.

Activitatea cu prezență fizică în Școala Gimnazială Leonardo de Vinci se va relua începând cu 17
septembrie 2021, după ce, în cursul zilei de mâine, 16 septembrie, se vor efectua activități de curățare a spațiului, în urma nebulizării.


Citește și:

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net