Florin Cîțu avertizează PSD: Nu se poate renegocia PNRR. Banii sunt pentru investiții, nu pentru pensii

VINERI, 26 NOIEMBRIE 2021, 00:49

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

<!–

–>

„Nu se poate renegocierea PNRR. Doar în 2023 putem să facem ajustări mici, dar dacă ne uităm la progresul pe anumite capitole şi dacă progresul nu este cel dorit, atunci putem să discutăm, dar foarte puţin, cu Comisia. Orice discuţie despre PNRR, despre renegociere ar însemna să luăm totul de la zero şi ar însemna să pierdem banii. (…) Am folosit PNRR pentru a mă asigura că oricine va veni la guvernare trebuie să facă aceste reforme. Sunt legate de 107 investiții majore”, a declarat Florin Cîțu, joi seară, la televiziunea publică.

Fostul premier a mai subliniat că banii din PNRR sunt folosiţi pentru implementarea proiectelor, și nu pentru creșterea pensiilor, așa cum propunea PSD.

„Sunt bani pentru proiecte. Unul dintre ele este conectarea caselor de marcat la ANAF şi aici se vor face decontări pentru anumite cheltuieli care au fost făcute”, a mai spus Cîțu.

În același timp, fostul premier a anunțat că este „liniştit” că PNL are Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi a confirmat că a semnat, în calitate de ministru interimar al MIPE, ultimul document pentru PNRR.

„Este vorba de 80 de miliarde de euro care vin până în 2028, care vor fi canalizaţi pe Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi aşa am încredere că se vor duce exact la proiectele pentru care au fost destinaţi şi nu vor fi irosiţi aceşti bani. (…)

Tocmai astăzi am semnat ultimul document pentru a primi cei 1,8 miliarde de euro şi România nu-şi permite să o ia de la zero. Cred că vin în următoarele săptămâni (banii din PNRR – n.red.), ar trebui să intre în conturi în România”, a mai spus Florin Cîțu.

Citește și Vin primii bani din PNRR în România – 1,8 miliarde de euro de la Bruxelles. Florin Cîțu a semnat ULTIMUL act de la Guvern


Citește și:

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net